[otw_is sidebar=otw-sidebar-3]

Rzym od kuchni

Wszyscy uwielbiamy aromatyczną włoską kuchnię. To druga, zaraz po francuskiej, ulubiona kuchnia Europejczyków. Charakteryzuje się dużą ilością warzyw, i przypraw takich jak: oregano, bazylia, estragon, tymianek, rozmaryn czy pieprz. Królują w niej pomidory, oliwa, cebula, czosnek i parmezan, które zapewniają jej niezwykły i charakterystyczny smak.

Buon appetito!

Przeszukaj przepisy:

Najnowsze przepisy:


Bucatini all’amatriciana/ fot. http://www.pinterest.com/pin/170925748328191851/


Bucatini all’amatriciana – doskonała alternatywa dla spaghetti bolognese!

Pragniesz spędzić miły wieczór w domu z ukochaną osobą, ale nie masz pomysłu, co przyrządzić na kolację? Skuś się na jedno z włoskich dań i przygotuj bucatini all’amatriciana. Z pewnością…

Czytaj dalej  →


fot. http://www.pinterest.com/pin/171277592049046900/


Spaghetti alla carbonara

Carbonara to tradycyjne włoskie spaghetti. Przyrządzane jest z suszonego mięsa, jajek oraz dwóch rodzajów sera. Niezwykle istotnym składnikiem jest również czarny, świeżo zmielony pieprz. Danie jest bardzo aksamitne i aromatyczne,…

Czytaj dalej  →